Андрей Андреев

Кандидат за вицепрезидент на Република България в изборите на 6. 11. 2016 г., издигнат от Българска демократична общност

Андрей Аврамов Андреев е роден в Пловдив през 1957 година. Завършва музикалното училище в града – специалност пиано, а след това Българска държавна консерватория със специалност „История на музиката”.

Работи като преподавател по история на музиката в музикалното училище в Пловдив, в Българска държавна консерватория в София и в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

andrey-3Две години води лекции по музикална етнология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. В 1993 г. защитава докторска дисертация на тема: „Музикалната култура на възрожденския Пловдив”.

Андрей Андреев е бил директор на Музикалното училище в Пловдив, директор на Пловдивска филхармония и на Оперно-филхармонично дружество – Пловдив.

Дълги години работи като музикален лектор, критик, радиоводещ. Автор е на десетки статии и научни публикации в областта на историческото музикознание.

andrey-1Андрей Аврамов Андреев е бил народен представител в 7-то Велико Народно събрание, член на парламентарната група на Съюза на демократичните сили, спечелил мажоритарните избори за народен представител през юни 1991 г. в Пловдив.

От 2003 г. Андрей Андреев се занимава с оперен и симфоничен мениджмънт в частния сектор.

Споделете....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin